flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтернет-шахрайство

29 січня 2021, 16:32

 

В січні 2021 року в провадження Миргородського міськрайонного суду Полтавської області надійшов обвинувальний акт по обвинуваченню громадянки «К», у вчиненні шахрайства, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчиненого повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального Кодексу України та у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненого повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального Кодексу України.

Підготовче судове засідання призначено на 15 годину  30 хвилин  22 березня 2021 року. 

Довідково: громадянка 1999 року народження, на даний час непрацююча, маючи умисел на заволодіння чужим майном, з корисливих мотивів, знаходячись в м. Миргород, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, яка підключена до мережі Інтернет, розміщувала оголошення в соціальній мережі «Фейсбук» про продаж дитячих речей. В подальшому, не маючи наміру їх продавати.

Шляхом обману та зловживання довірою заволоділа коштами 37 потерпілих, які мешкають по всій території України на загальну суму майже 26 тисяч гривень. Кошти надходили на картковий банківський рахунок, що відкритий на її ім'я. 

Пошук інформації щодо стадій розгляду кримінального провадження можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 541/143/21