flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено «Урок справедливості»

28 травня 2019, 16:49

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області підтримав Всеукраїнську акцію «Урок справедливості», ініційовану Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59), та 28 травня 2019 року провів для учнів четвертих класів Миргородської гімназії ім. Т.Г.Шевченка «Урок справедливості».

На цьому незвичайному уроці був продемонстрований мультфільм «Кінь проти Хом’яка», переглянувши який діти разом з головою суду, Куцин Валентиною Миколаївною, вирішили спір та висловили свої думки з приводу законності та справедливості прийнятого суддею-Черепахою рішення. Разом прийшли до висновку про те, що усі люди різні, у них різні погляди на життя, тому виникають суперечки, які може вирішити суддя; коли суперечки вирішені справедливо та чесно – настає мир; рішення суду обов’язкове для всіх.

Після проведення уроку дітям вручений диплом учасника Всеукраїнської акції «Урок справедливості».

Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».