flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд провів «Урок справедливості» для учасників «Локальної школи Успіху. Миргород 2019»

21 жовтня 2019, 14:30

20 жовтня 2019 року до суду завітали учасники «Локальної школи Успіху. Миргород 2019» - це учні 9 – 11 класів шкіл Миргорода та Миргородського району.  Зустріч з ними розпочала голова Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Куцин Валентина Миколаївна. Діти задавали питання, які виникли в них, як тільки вони переступили поріг суду. Розмова відбувалася цікаво, невимушено, учасники були дуже активними. На завершення Валентина Миколаївна побажали дітям успіхів, здійснення мрій.

За допомогою системи відеоконференцзв’язку суду учасники «Локальної школи Успіху. Миргород» мали можливість познайомитися та поділитися своїми враженнями із колегами – учасниками «Локальної школи Успіху. Чорнухи». Також дітям було продемонстровано технічну можливість проведення допиту «залегендованого свідка», під час якої вони пограли в гру «Вгадай агента».  

Суддя-спікер Городівський Олександр Андрійович долучився до заходу, організованого учасниками «Локальної школи Успіху. Миргород», та провів для них «Урок Справедливості». Діти з надзвичайною цікавістю переглянули анімаційне відео про спір мультиплікаційних героїв,  і спробували спочатку самотужки розібратися, на чиєму боці правда. Суддя звернув увагу присутніх на основне завдання правосуддя – забезпечення кожному права на справедливий суд, виходячи із принципу верховенства права.  Урок був проведений за сприяння Асоціації розвитку суддівського самоврядування України. Також на занятті суддя розповів та продемонстрував атрибути суддівського процесу, показав мантію та нагрудний знак, ознайомив з особливостями професії судді. В кінці уроку дітям на підтвердження того, що вони стали членами «Клубу справедливців», вручені пам’ятні наліпки та диплом про участь в проекті.

  

Також для учасників «Локальної школи Успіху. Миргород» заступником керівника апарату Ячало Анною Василівною була організована екскурсія приміщеннями суду, під час якої дітям розказано про історію утворення суду, про те, які справи розглядаються, про засоби безпеки в приміщенні суду, про забезпечення доступу до приміщення суду для людей з обмеженими можливостями. А далі учасники пройшли по суду таким маршрутом, як в ньому «проживає своє життя» судова справа.

  

  

Учасники ділились своїми враженнями, були дуже активними та задоволеними.