flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч голови суду та працівників сектору пробації

13 липня 2020, 15:31

13 липня 2020 року відбулася зустріч голови Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Куцин Валентини Миколаївни з працівниками Миргородського міськрайонного сектору Філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області: начальником Явтушенком Юрієм Анатолійовичем та старшим інспектором Плахтій Іриною Анатоліївною.

Головною метою робочої зустрічі було обговорення пробаційних програм. На підставі частини 2 статі 76 Кримінального кодексу України, на особу звільнену від відбування покарання з випробуванням судом може бути покладено обов’язок виконання заходів, передбачених пробаційною програмою. 

Відповідними наказами Міністерства юстиції України затверджено три пробаційні програми для повнолітніх і три – для неповнолітніх. Серед них: «Зміна прокримінального мислення», «Попередження вживання психотропних речовин», «Подолання агресивної поведінки», «Формування життєвих навичок». Детальніше за посиланням

Учасники зустрічі мали змогу ознайомитись з інформаційними буклетами «Пробаційні програми».

За результатами робочої зустрічі було досягнуто порозуміння між судом та органом пробації в основних аспектах спільної діяльності та розвитку пробації.