flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд провів «Урок справедливості»

17 вересня 2021, 14:40

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області 17 вересня 2021 року провів для учнів 7-го класу Миргородського навчально-виховного комплексу  «Гелікон» «Урок справедливості». На цьому незвичайному уроці був продемонстрований мультфільм «Слон проти Жирафи», переглянувши який діти разом з головою суду, Куцин Валентиною Миколаївною, вирішили спір та висловили свої думки з приводу законності та справедливості прийнятого суддею-Черепахою рішення.

Разом прийшли до висновку про те, що усі різні і у кожного є різні природні можливості. Кожен може використовувати їх для свого блага як забажає. Кожен має право на життя. Це право важливіше за інші права. Якщо виникає загроза для життя, права інших можуть обмежуватися.

Дійшли висновку, що суддя в своїй діяльності керується Конституцією України, яка є Основним законом нашої держави. У Конституції записано головні права та обов’язки кожного.

Валентина Миколаївна зазначила, що рішення суду має бути справедливим і відповідати Конституції. Для цього потрібно, щоб справу вирішували професіонали, в мультику – це Суддя-Черепаха, а в справжньому житті – професійні судді, які довго навчаються, отримують відповідну освіту, успішно складають іспити і лише потім мають право розглядати справи і вирішувати спори між людьми.

Після проведення уроку дітям вручений диплом учасника Всеукраїнської акції «Урок справедливості».

Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».