flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових процесів! Розпочалося функціонування трьох підсистем (модулів) ЄСІТС

06 жовтня 2021, 11:06

Як вже повідомлялося, Вища рада правосуддя, 4 вересня 2021 року опублікувала Оголошення про те, що вводяться в дію три підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі – ЄСІТС).

Відповідно до пункту 2 §2 розділу 4 Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (далі – Закон) окремі підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі – ЄСІТС) починають функціонувати після опублікування оголошення про створення та забезпечення функціонування через 30 днів з дня опублікування Вищою радою правосуддя відповідного оголошення.

  

 

 

З урахуванням статті 253 Цивільного кодексу України підсистеми 

  1. «Електронний кабінет»

  2. «Електронний суд»;

  3. Підсистеми відеоконференцзв’язку

починають функціонувати з 5 жовтня 2021 року.

 

З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС згідно з Положенням та відповідно до вимог процесуального законодавства (пункту 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, пункту 6 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства, пункту 6 статті 14 Цивільного процесуального кодексу України) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки повинні зареєструвати свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Наголошуємо, що реєстрація в Електронному кабінеті здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). 

Для реєстрації в зазначених підсистемах (модулях), Ви можете скористатися відповідними інструкціями, натиснувши на відповідні посилання

«Електронний кабінет»
«Електронний суд»
Підсистеми відеоконференцзв’язку