flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустрічайте черговий номер щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник»

03 грудня 2021, 08:35

Регіональним центром з надання безоплатної вторинної  правової допомоги  у Полтавській області  продовжується випуск  електронної версії  щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник». Черговий  випуск видання розповість читачам про найцікавіші новини із життя системи БПД Полтавщини, ініціативи, новації чинного законодавства, новини від партнерів та найактуальніші юридичні консультації. 

Вже традиційно у Полтаві відбулася Всеукраїнська науково- практична конференція за міжнародною участю. Це шоста конференція у Полтаві, яка дозволяє  поєднати теорію та практику, висвітлити напрацювання, обмінювати досвідом та віднайти шляхи покращення співпраці та доступу до безоплатної правової допомоги. Про найцікавіші моменти заходу читайте у номері газети.

Про новації у законодавстві, що стосуються правил дорожнього руху інформують наші партнери- представники Патрульної поліції Полтавської області.

 Про електронний суд  як сучасну можливість  для учасників судового процесу розповідає заступниця керівника апарату Полтавського районного суду Полтавської області Марина Кожедуб.

У постійній рубриці «Життя ОТГ»  очільниця  Оржицької територіальної громади Олена Сидоренко  ділиться напрацюваннями та успіхами громади.

На Полтавщині стартував проєкт «Custody Records», який спрямований на підвищення рівня довіри громадян до правоохоронної системи і передбачає цілодобову фіксацію всіх дій щодо затриманої особи чи будь-якого громадянина, який потрапляє до відділку поліції. Про особливості його впровадження  читайте у черговому випуску газети. 

Як здійснюється розвиток правових компетентностей публічних службовців на Полтавщині на прикладі  Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації розповідає очільниця Центру Наталія Осипенко.

17 листопада своє професійне свято в Україні відзначають  представники  Національної служба посередництва і примирення, яка створена для сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів). У рубриці «Думка експерта» начальниця відділення Національної служби посередництва і примирення у Полтавській області Оксана Атаманюк розповідає про правові засади епідемічної безпеки: виклики, перспективи та право на захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів найманих працівників.

З постійної рубрики «Сторінка Регіонального представництва  Уповноваженого Верховної ради України з прав людини» дізнавайтеся про діяльність  Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини  в сфері захисту прав людини через Європейський суд з прав людини.

Про  особливості роботи у системі БПД, мотивацію та натхнення у роботі розповідає заступник начальника  Оржицького  бюро правової допомоги Андрій Слинько  у рубриці «Людина права»

З відкриттям ринку землі у власників земельних ділянок окрім можливостей виникають і певні ризики бути ошуканими. Розуміючи питання підвищення рівня правової поінформованості  з земельних питань та донесення до громадян інформації про захист земельних прав, фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавщини, спільно з партнерами, провели низку онлайн заходів, учасниками яких стали аграрії області та представники територіальних громад регіону. Як відбувалися онлайн активності на Полтавщині читайте у черговому випуску газети.

У черговому номері видання вже традиційно можна ознайомитися з найцікавішими роз’яснення правового характеру у постійних рубриках видання: сторінка адвокат консультує, фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID».

До уваги читачів «Правового вісника» зразки документів правового та процесуального характеру , приклади успішної практики системи БПД.

"Правовий ввісник" Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за листопад 2021 року.

Приємного читання!