flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо організації роботи Миргородського міськрайонного суду Полтавської області під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів цивільного захисту

08 листопада 2022, 13:35

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ голови Миргородського
міськрайонного суду Полтавської області
від 13.10.2022 №33/ад.с 

 ПЛАН

щодо організації роботи Миргородського міськрайонного суду
Полтавської області під час повітряної тривоги або інших
сповіщень про небезпеку, які надходять від органів
цивільного захисту

 

п/п

 

Термін виконання

1

Рекомендувати суддям у судовому засіданні під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту оголошувати перерву, продовжувати судове засідання за згодою всіх учасників судового процесу.

на час дії воєнного стану

2

Після сповіщення у населеному пункті про повітряну тривогу або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів цивільного захисту, суддям та працівникам апарату суду, негайно зачинити вікна, вимкнути електричні, нагрівальні прилади та світло, зачинити робочі кабінети та зали судових засідань, за можливості попередити інших працівників.

на час дії воєнного стану

3

Після сповіщення у населеному пункті про повітряну тривогу або інші сповіщення про небезпеку органами цивільного захисту, суддям, працівникам суду негайно залишити робочі місця та пройти до укриття, найбільш наближені до приміщення суду, або за бажанням пройти до укриття  – коридору, що знаходиться на першому поверсі приміщення суду і захищений двома стінами, або до підвального приміщення суду, яке відповідає критеріям найпростішого укриття. Перебуваючи в укритті, бажано мати з собою мінімальний запас води, особисті документи, кишеньковий ліхтар.

на час дії воєнного стану

4

Працівникам суду пропонувати учасникам судових засідань та відвідувачам негайно покинути приміщення суду до закінчення повітряної тривого або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів цивільного захисту та прослідувати до найближчого укриття для населення.

на час дії воєнного стану

5

Працівникам апарату суду, які відповідно посадових обов’язків здійснюють опрацювання документів, що містять інформацію з обмеженим доступом, у разі оголошення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, забезпечують збереження таких документів на час загрози у спеціальних металевих шафах.

на час дії воєнного стану

6

Відповідальним особам за забезпечення покращення доступу до приміщення суду осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення надавати кваліфіковану допомогу таким особам, які під час подачі звукового сигналу про початок повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, що надходять від органів цивільного захисту, перебувають у приміщені суду.

на час дії воєнного стану

7

Заборонити працівникам суду під час повітряної тривоги перебувати на другому та третьому поверхах приміщення суду.

на час дії воєнного стану

8

Оповіщення відвідувачів, які знаходяться в холі суду, залах судових засідань, залі відеоконференцзв’язку чи знайомляться з матеріалами справ здійснюється співробітниками Служби судової охорони.

на час дії воєнного стану

9

Суддям після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіка призначених судових засідань вирішувати питання про відкладення або продовження судового засідання.

на час дії воєнного стану

10

Головному спеціалісту з інформаційних технологій Білецькому А.І. повідомити всі суди України, що під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, справи у форматі відеоконференцзв’язку будуть призупинені до закінчення повітряної тривоги.

на час дії воєнного стану

11

Головному спеціалісту з інформаційних технологій Білецькому А.І. розмістити текст даного плану на сайті Миргородського міськрайонного суду Полтавської області

на час дії воєнного стану

12

У випадку, якщо повітряна тривога триває перед виходом на роботу, судді та працівники апарату суду можуть залишатись у найближчому укритті та прямувати на роботу тільки після завершення тривоги.

на час дії воєнного стану

13

Головному спеціалісту (по роботі з персоналом) Мотрій А.В. довести зміст даного плану до суддів працівників апарату суду під підпис та Служби судової охорони в Полтавській області. Розмістити на дошці оголошень суду даний план та інформацію про найближчі до суду укриття.

на час дії воєнного стану