flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директора державного підприємства притягнуто до кримінальної відповідальності за одержання неправомірної вигоди

28 березня 2023, 14:18

21 березня 2023 року директора дочірнього підприємства державної акціонерної компанії міста Миргород притягнуто до кримінальної відповідальності за порушення вимог частини 1 статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Судом встановлено, що 29 квітня 2021 року директор підприємства, перебуваючи у службовому кабінеті, діючи умисно, одержав від громадянина «Р» неправомірну вигоду у вигляді 10000 (десять тисяч) гривень за надання останньому в оренду складських приміщень підприємства та сприяння у несвоєчасній сплаті орендної плати. Одразу після цього в кабінеті посадовця працівниками поліції виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди - 10000 (десять тисяч) гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість в інкримінованому діянні не визнав, зазначив, що неправомірну вигоду не вимагав та не отримував, кошти, які йому передав «Р» є частиною орендної плати. Вважає, що мала місце провокація працівників поліції на замовлення третіх осіб з метою перешкодити відновленню роботи підприємства.

Вироком суду директора державного підприємства визнано винуватим у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого частини 1 статті 368 Кримінального Кодексу України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 4000 (чотири тисячі) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68000 (шістдесят вісім тисяч) гривень, з позбавленням права обіймати керівні посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, установах, підприємствах та організаціях терміном 3 (три) роки з моменту набрання вироком законної сили. До набрання вироком законної сили йому обрано запобіжний захід у виді особистого зобов`язання. Після набрання вироком законної сили грошові кошти в сумі 10000 (десять тисяч) гривень будуть конфісковані та передані у власність держави. 

Вирок суду законної сили не набрав, оскільки може бути оскаржений до апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.