flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарано за поширення комуністичної символіки

01 травня 2023, 14:28

27 квітня 2023 року оголошено вирок жительці міста Миргород Полтавської області за те, що вона розмістила на Інтернет-сторінці оголошень «ОLХ» своє оголошення про продаж одягу з комуністичною символікою, а саме: кепок та футболок червоного кольору із зіркою білого кольору, зображенням серпа та молота, з написом «КПУ», вказавши для зворотного зв'язку номери свого мобільного телефону.

Згодом жінка особисто зустрілась з покупцем N на одній із центральних вулиць в м. Миргород й продала їй одяг із зображенням комуністичної символіки, а саме два комплекти, кожен з яких складається з футболки та кепки, на яких міститься поєднання зірки білого кольору, серпа і молота, з написом «КПУ».

За ці дії жінку 1968 року народження визнано винною за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та призначено їй узгоджене з прокурором покарання у виді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн., без конфіскації майна.

Речові докази, якими є футболки й кепки червоного кольору з комуністичною символікою й книга «Сталин», підлягають знищенню.