flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканку Миргорода засуджено до трьох років позбавлення волі за придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів

16 червня 2023, 15:52

12 червня 2023 року вироком Миргородського міськрайонного суду Полтавської області мешканку міста Миргорода 1966 року народження визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, збут наркотичних засобів). Призначено покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України (призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) у виді трьох років позбавлення волі, з конфіскацією всього належного їй майна, крім житла. Запобіжний захід у виді застави до набрання вироком законної сили залишено без змін, покладено на неї обов'язки: повідомляти суд про зміну свого місця проживання, з’являтися на виклики суду.

Так, громадянка «К» в період з лютого 2022 року по квітень 2022 року незаконно зберігала з метою збуту та збувала за місцем свого проживання, особливо небезпечні наркотичні засоби.

У судовому засіданні обвинувачена вину в скоєнні інкримінованих їй злочинів визнала повністю, у вчиненому щиро розкаялася. Неодноразово в судовому засіданні висловлювала жаль з приводу скоєного, критично оцінила свої дії, що, на думку суду, свідчить про те, що особа розуміє тяжкість наслідків від своїх дій та щиро кається.

Суд, дослідивши докази надані стороною обвинувачення та стороною захисту в їх сукупності, давши їм оцінку, дійшов висновку про те, що стороною обвинувачення доведено вину обвинуваченої та ухвалив обвинувальний вирок.

Зважаючи на наявність кількох обставин, які пом'якшують покарання (щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину) та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, з урахуванням особи винної, суд з застосуванням положень ч. 1 ст. 69 КК України призначив основне покарання у виді позбавлення волі строком на три роки, що нижче від найнижчої межі встановленої у санкції ч. 2 ст. 307 КК України, з конфіскацією майна винної, крім житла.

Вирок суду не набрав законної сили, оскільки не закінчився строк подання апеляційної скарги.