flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тимчасові заходи щодо безперервної роботи в умовах воєнного стану

05 липня 2023, 16:18

Відповідно до розпорядження голови Миргородського міськрайонного суду Полтавської області «Про тимчасові заходи щодо безпечної роботи в умовах воєнного стану» від 03.07.2023 №1, вжити таких заходів:

  1. Безперервно здійснювати судочинство у невідкладних справах.
  2. За можливості здійснювати розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження, крім випадків, коли участь сторін є обов’язковою.
  3. З метою збереження життя, здоров’я громадян обмежити доступ у судове засідання осіб, які не є учасниками проваджень.
  4. Припинити всі заходи, не пов’язані із процесуальною діяльністю суду (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо). Замінити всі вказані заходи на онлайн-заходи.
  5. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  6. Роз’яснювати громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із воєнними діями та можливість розгляду справ в режимі відеоконференції.
  7. Запровадити ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи в дистанційному режимі через підсистему «Електронний суд», надіславши заяву про ознайомлення до суду безпосередньо в електронному кабінеті із обов’язковим використанням власного електронного підпису.
  8. З метою уникнення скупчення людей працівникам апарату суду попередньо узгоджувати час відвідування суду для ознайомлення з матеріалами.
  9. Забезпечити інформування широкої громадськості щодо заходів безпеки, що вживаються у Миргородському міськрайонному суді Полтавської області, шляхом розміщення публікації на веб сторінці суду.
  10. Рекомендувати працівникам Служби судової охорони:
    10.1. Вживати заходів для уникнення скупчення людей у приміщенні суду.
    10.2. Під час перевірки громадян у приміщенні суду на наявність предметів і речовин, заборонених правилами відвідування суду, здійснювати безконтактну перевірку сумок.