flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено військовослужбовця, який у лютому 2022 року стріляв на автозаправній станції в Миргороді

18 липня 2023, 17:05

18 липня 2023 року вироком Миргородського міськрайонного суду Полтавської області громадянина К. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років.

Запобіжний захід відносно засудженого тримання під вартою залишено без змін.

Вирок суду не набрав законної сили, оскільки не закінчився строк подання апеляційної скарги.

Довідково: громадянин К., близько 14 години 55 хвилин 25 лютого 2022 року, перебуваючи на території однієї із автозаправних станцій міста Миргорода, маючи при собі попередньо отриману у військовій частині автоматичну зброю - «АК-74», споряджений магазином з патронами, помітив одягнену у військову форму громадянку М. разом з іншими військовослужбовцями.

Громадянин К., який був одягнений у цивільний одяг, почав демонструвати та наводити на присутніх зброю - «АК-74», внаслідок чого громадянка М., з метою здійснення особистої оборони аби врятувати своє життя та здоров’я, почувши вигуки «Біжи», «Тікай», почала швидко бігти в протилежний бік від людини зі зброєю.

У подальшому, громадянин К., здійснив два постріли в бік громадянки М. з автоматичної вогнепальної зброї, заподіявши два вогнепальні поранення, одне з яких відноситься до тяжких тілесних ушкоджень.

Поранену було доставлено до лікарні, де вона померла від отриманих тілесних ушкоджень.