flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування відвідувачів щодо якості функціонування суду

11 квітня 2017, 11:39

На виконання п.2 рішення Ради суддів України №28 від 02 квітня 2015 року та п.3 рішення Ради суддів України №35 від 12 травня 2016 року «Про реалізацію «Системи оцінювання роботи суду» у Миргородському міськрайонному суді Полтавської області з 07 лютого 2017 року по 06 квітня 2017 року проводилось анонімне опитування громадян – відвідувачів суду.

Опитування проводилось за окремим модулем системи «СОРС» «Задоволеність роботою суду учасниками проваджень» методом анонімного анкетування громадян щодо питань: фізична доступність до суду, зручність та комфортність перебування у суді, повнота та ясність судової інформації, якість роботи працівників апарату суду, дотримання термінів судового розгляду, якість роботи суддів.

Відвідувачі суду мали можливість заповнити анкети в паперовому вигляді.

Респонденти оцінювали якість роботи суду за 5 - ти бальною шкалою (1-дуже погано, 5 – відмінно). За результатами проведеного опитування середня інтегральна оцінка якості робити Миргородського міськрайонного суду складає – 4,3. Тобто, згідно із рекомендаціями експертів Проекту USAID «Справедливе правосуддя» даний показник – це середній рівень задоволеності громадян, він є прийнятним і таким, що наразі не потребує заходів щодо вдосконалення роботи суду.

Вказані в анкетах необхідні для покращення роботи Миргородського міськрайонного суду Полтавської області зміни:

1)      створення пандусів та розміщення підлокітників для людей з обмеженими можливостями;

2)      збільшення місць для ознайомлення з матеріалами справи;

3)      покращення освітлення у місцях складання процесуальних документів;

4)      збільшення кількості суддів суду;

Таким чином, підсумки анкетування свідчать про належний в цілому рівень організації роботи Миргородського міськрайонного суду Полтавської області, доступність та відкритість суду для відвідувачів та професіоналізм працівників суду.

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області і надалі буде докладати зусиль та намагатиметься створювати дієві механізми для того, щоб суд функціонував на засадах верховенства права, щоб забезпечувалась висока якість та ефективність правосуддя, щоб розгляд справ був справедливий, в межах розумного строку, незалежним і безстороннім судом, а Ваші пропозиції та побажання, які зазначені в анкетах, обов’язково будуть прийняті до уваги та враховані для покращення організації роботи суду в подальшому.