flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь прес-секретаря суду у тренінгу «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади»

19 травня 2017, 15:48

18 травня 2017 року прес-секретар Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Брилліантова А.С. взяла участь у тренінгу «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади» для прес-секретарів судів м. Полтави та Полтавської області у м. Полтава.

Тренінг «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади» - це перша системна тренінгова програма навчання для представників судів, які виконують обов’язки прес- секретарів з метою створення сприятливого комунікативного середовища між громадськістю, засобами масової інформації та представниками судової влади.

Сьогодні це вже дев’ятий тренінг організований в партнерстві ТО «Вектор прав людини», проектом «Суд людською мовою», Радою суддів України, прес-центром судової влади України, Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Протягом тренінгу учасники ознайомилися з новими поняттями, загальними аспектами прав людини та видами громадського контролю за їх реалізацією; отримали знання та навички застосування комунікативних інструментів в роботі судів із засобами масової інформації та громадськості. Це дасть змогу в подальшому підвищити рівень забезпечення права на справедливий суд, особливо в частині забезпечення компонентів права на відкрите слухання судової справи, наприклад, доступ громадськості, представників ЗМІ на відкрите судове слухання, його трансляція технічними засобами суду, висвітлення інформації про судове слухання на сайтах судів тощо.

Надалі учасники зможуть використати знання та навички для налагодження комунікації як всередині колективу так і з представниками громадськості, ЗМІ, для оперативного реагування на події довкола суспільно важливих справ, забезпечення права на відкриті слухання та принципу гласності

Тренінги проводяться на виконання рішення XI з’їзду суддів України від 22.02.2013 р. щодо запровадження в судах посади прес-секретаря та рішення Ради судців України від 12 березня 2015 року № 14.

Важливість проведення таких тренінгів коментує представниця прес-центру судової влади України Ольга Какауліна: «Довіра до судової влади неможлива без належного забезпечення принципу гласності та відкритості судочинства. Саме тому реалізація судами вимог забезпечення доступу громадян до інформації про здійснення судочинства та діяльність судів в цілому стає важливим елементом судової реформи. І важливу роль в цьому процесі відіграють прес-секретар та усвідомлення всіма представниками судової гілки влади необхідності цього процесу.».

Для довідки:

ГО «Вектор прав людини» - правозахисна організація, головною метою якої є реалізація та захист основоположних свобод, прав людини через сприяння практичному виконанню норм та принципів, викладених у міжнародних документах, ратифікованих Україною та усіх інших зобов’язань України у сфері прав людини та основоположних свобод.

Детальніше про ГО «Вектор прав людини» за посиланням: https://www.facebook.com/hrvector.org/

Електронна адреса: info@hrvector.org

Проект «Суд людською мовою» створений для захисту права на справедливий суд та просвітницької роботи для широкого кола населення у даній галузі. Ініціатива об’єднує громадських активістів, ІТ спеціалістів та професійних юристів. https://www.facebook.com/trialinsimplewords/

Електронна адреса: trialinsimplewords@gmail.com