flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів у семінарі

20 листопада 2017, 09:56

 Судді Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Городівський О.А., Куцин В.М. та Сидоренко Ю.В. взяли участь в семінарі на тему: "Єдність судової практики у контексті конституційної реформи в Україні: виклики та перспективи", який був проведений в рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні "Допомога у забезпеченні принципів верховенства права та прав людини у законодавчій та судовій практиках" 17 листопада 2017 року в м.Полтаві.

Семінар був проведений за участю судді Конституційного суду України Шевчука С.В., суддів Верховного суду України Гуменюка В.І., Пошви Б.М., голови Апеляційного суду Полтавської області Гальонкіна С.А. та ін.

Були обговорені наступні питання: конституційна скарга як засіб забезпечення єдності судової практики у сфері захисту прав людини; забезпечення сталості та єдності судової практики в умовах конституційної реформи в Україні, допомога у забезпеченні принципів верховенства права та прав людини в судовій практиці: виправлення судових помилок національними судами як складова забезпечення верховенства права за статтею 129 Конституції України, реформа адвокатури як невід'ємна складова судової реформи; засади юридичної аргументації судових рішень у світлі поваги до гідності та прав людини.

 

 Прес-секретар суду