flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запроваджено додаткові заходи для запобігання поширенню COVID-19

16 березня 2020, 11:05

Розпорядженням Голови Миргородського міськрайонного суду В.М. Куцин у Миргородському міськрайонному суді із 16 березня 2020 року запроваджено додаткові заходи із попередження респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, зважаючи на період карантину, визначений постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Відповідно до розпорядження у вказаний період необхідно:

  1. Припинити всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо). 
  1. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду. 
  1. Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань. 
  1. Обмежити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель. 
  1. Посилити профілактичні заходи з дезінфекції приміщення Миргородського міськрайонного суду Полтавської області шляхом проведення:

5.1. Щоденного вологого прибирання усіх приміщень із застосуванням дезінфекційних засобів (кожні дві години);

5.2. Регулярного протирання дверних ручок, перил у приміщенні суду, робочих столів, телефонів, клавіатури дезінфекційними засобами (кожні дві години);

5.3. Регулярного наскрізного провітрювання приміщень суду (в залежності від кількості відвідувачів, але не рідше як кожні дві години по 10-15 хв.);

5.4. Опромінення залів судового засідання суду бактерицидними лампами із занесенням відповідної інформації до Журналу обліку роботи бактерицидної лампи (по можливості після кожного засідання). 

  1. Працівникам апарату суду неухильно дотримуватись вимог щодо провітрювання приміщень суду та опромінення їх бактерицидними лампами, протирання робочих поверхонь дезінфікуючими засобами.                  
  1. Рекомендувати громадянам та іншим особам:

7.1. Всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою;

7.2. Утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднене дихання, лихоманка тощо), або якщо Ви (чи члени Вашої сім’ї) протягом останніх трьох тижнів повернулись з країн інфекційного ризику.

7.3. Рекомендувати учасникам судових засідань в один із вищенаведених способів подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами, або відкласти судове засідання на час карантину.

7.4. Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві; 

  1. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, в телефонному режимі повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду.          

Звернутися до Миргородського міськрайонного суду можна у такий спосіб:

поштою на адресу: вул. Гоголя, 133, м. Миргород, 37600;

за допомогою електронної пошти: inbox@mrm.pl.court.gov.ua;

телефоном: (05355)5-27-49, (05355)5-44-15

Усі актуальні контакти та інформація розміщуватимуться на офіційному веб-сайті Миргородського міськрайонного суду за посиланням: https://mrm.pl.court.gov.ua/sud1620/